Kaikkea sitä eteen tuleekin. Nyt on meidän koirilla todennäköisesti kennelyskä pirulainen. Pate siis aloitti sunnuntai-maanantai välisenä yönä yskimisen. Ihan ensin ajattelin että joku vieras esine on juuttunut kurkkuun kun kakoi oikein kunnolla aamuyöstä. No, koira oli kuitenkin pirteä ja aamulla ruoka maistui hyvin, yskänpuuskia tuli tasasin väliajoin. Mielessä oli että flunssan on saanut ressukka. Illalla Pate oli edelleen pirteä itsensä, mutta alkoi oksentaa limaa yskän yhteydessä. Vieläkään en osannut epäillä kennelyskää, onhan meillä rokotteet siihen.

Aamulla soitin sitten eläinlääkärille, joka totesi virusperäisen kennelyskän jylläävän helsingissä ja espoossa. Sanoi ettei rokote tehoa juuri tähän kantaan, mutta rokotuksen pitäisi kuitenkin vähän lieventää tautia. Ja koska kyseessä virus, ei antibiootit auta. Ainoastaan oireita voi lievittää medipekt-yskänlääke tableteilla. Ja tietysti lepoa, lämpöä ja hyvää ruokaa. Viikossa on helpottanut muilla.

Eilen sitten töistä kotiuduttuani huomasin myöskin Lissun köhisevän. Ei sitten muuta kun apteekkiin ja koiria lääkitsemään. Viime yönä en kuullut kummankaan yskivän eikä yskän oksennuksiakaan löytynyt lattioilta.

Toivottavasti ei olla levitetty pahasti tautia, itämisaika voi kuitenkin olla jopa kaksi viikkoa, en osaa yhtään arvella mistä ja milloin me ollaan tartunta saatu. Netistä löytyi oikein oma sivusto kennelyskästä: www.kennelyska.fi

Nyt sitten yritetään levätä, mikä voi osoittautua hankalaksi, koirat kun eivät ole ollenkaan kipeän oloisia.