Ihana aurinko paistaa! Jospa se olisi kevät nyt tullut.

Lauantaina kipaistiin siis lohjalla möllittelemässä. Tavoitteena oli onnistunut, hallittu lähtö ja hyvin suoritetut kontaktit. Puoliksi onnistuttiin! Lähtöviivalla oltiin rauhallisia ja keskittyneitä, napakka "paikka" käsky ja epäröimättä lähdin omaa sijoittumispaikkaa kohti, sitten koira käskystä aloittamaan. Meni siis juuri niinkuin suunnittelinkin, hallitusti. Kyllä tulee hyvä mieli, kun joku asia mikä on ollut vaikea ja sitä sitten on harjoiteltu, alkaa sujua! Voi sitten siirtyä seuraavan "ongelman" pariin, meidän tapauksessa kontaktit!

Kontakteilta taas sydäntä raastavat loikat. Mistä hitosta Lissu tietää milloin sitä namia siellä ei ole! No, totuus lienee ettei koira vielä osaa. Siispä toistoja lisää! Pitäisi varmaan kehitellä joku muu taktiikka kun namialusta. Lissulla on jokin turbo-nappi joka kytkeytyy päälle noilla kilpailunomaisilla radoilla, vauhti kiihtyy ihan päättömäksi (juu, tiedän, ei pitäisi valittaa) minä en pysy perässä ja kontakteilla en siis ehdi varmistelemaan. Ja samalla huomasin kuinka tärkeää olisi harjoitella sitä "eteen" käskyä. Nytkin radan viimeinen este oli puomin jälkeen hyppy, suoraan edessä, mutta kun minä olin vielä kauempana, Lissu loikattuaan kontaktilta jäi pyörähtelemään minua odotellessa ja kun käsky tuli hypätä Lissu olikin esteen väärällä puolella ja hyppäsi sitten loogisesti esteen väärältä puolelta. Se meni kyllä 100% minun piikkiin. Kaipa se on jonnekin juoksukurssille mentävä!

No mutta, osaamistasoomme nähden ihan kelpo suoritus, tulimme osakilpailussa neljänsiksi, ja hallicupissa sijoituimme viidensiksi( ahkera osallistuminen korvasi kärkisijoitukset)

Oman osuutemme jälkeen lähdimme pellolle lenkille Tara-äipän ja Sadun kanssa. Ja mikäs sen mukavampaa olikaan kun saada juosta keväisellä pellolla äiskän kanssa. Ja joo, kyllä äiti-tytär yhdistelmäkin leikkiä osaa!

Nyt keväällä näkyisi olevan reilusti epiksiä täällä pääkaupunkiseudulla, ja me tietenkin tungemme itsemme mukaan, jos vaikka joskus saataisiin se möllinolla aikaseksi. Kumpa vaan ei juoksut vielä vapuksi tule häiritsemään. Pojat on haistellu taas aika pitkään, viimeksi Lissu "teki" juoksuja kuukauden verran.